Home

Achtergrond 9 reacties

Vaarzen van Vreba-Hoff in VS geveild

De veestapel van Vreba-Hoff Genetics, in de Amerikaanse staat Oklahoma, is vandaag geveild.

In totaal werden 5.000 pinken en vaarzen geveild door Superior Livestock Auction. Eerder zijn al meer vaarzen verkocht door het opfokbedrijf van Vreba-Hoff in de Verenigde Staten.

Vreba-Hoff, de firma van de families Van Bakel en Van der Hoff in de VS, zette in de zomer van 2007 een groot opfokbedrijf voor jongvee op in Guymon, Oklahoma. Dit bedrijf was speciaal daarvoor aangekocht en had toen een capaciteit voor 25.000 dieren, maar er bestonden plannen voor uitbreiding.

Het opfokken van jongvee leek twee jaar geleden nog interessant door de forse prijsstijging van vaarzen. In 2007 stegen de prijzen voor vaarzen binnen enkele maanden nog van 1.200 euro naar 1.600 euro. Sindsdien zijn de prijzen echter fors gedaald.

Het opfokbedrijf staat ver van de bedrijven die via Vreba-Hoff zijn geëmigreerd. De afstand tussen het opfokbedrijf in Oklahoma en de eigen melkveebedrijven van Vreba-Hoff in de staat Michigan is bijna 1.850 kilometer.

Veetransporteurs Hat Creek Cattle Company en Midwest Livestock Express hebben eerder dit jaar al een rechtszaak aangesprannen tegen Vreba-Hoff Genetics. Zij beschuldigen het bedrijf van contractbreuk en eisen 277.000 dollar. Hat Creek Cattle Company en Midwest Livestock Express verzorgden onder andere voor veetransport voor Vreba-Hoff Genetics.

Daarnaast is Vreba-Hoff verwikkeld in diverse andere rechtszaken in de VS met banken, boeren en leveranciers. Boeren beschuldigen de emigratiebemiddelaar onder andere van oplichting en zelfverrijking. Het geld dat ze Vreba-Hoff gaven voor de bouw van een nieuw melkveebedrijf in de VS werd volgens hen voor andere doeleinden gebruikt.

Inmiddels is duidelijk dat zeker zes families helemaal of deels zijn teruggekeerd naar Nederland. Minstens tien andere bedrijven hebben grote financiële problemen. De bank heeft beslag gelegd, de boerderij is verkocht of ze proberen faillissement te voorkomen door financiële reorganisatie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bill

  USA ,het land van onbegrenste mogelijkheden of moeilijkheden

 • no-profile-image

  Milchviehbauer.

  Goede morgen, Boer Holland. Good morning, Boer USA. Good morning, John USA. Good morning, unaaitmesteedsofamerica USA. Goede morgen, mevrouw Neuteboom, lust u ook een peuleschilletje? Gute morgen liebe sorgen, seid ihr auch schon wieder wach! Es ist nicht alles Gold was Glänzt! ( Het is niet alles Goud wat Blinkt ) Grüsse aus Germany.

 • no-profile-image

  Sakkerlootvilli

  Hebben de benadeelden geen conservatoir beslag gelegd op de spullen van V en H?

 • no-profile-image

  klein

  groot,...............groter,................grootst!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Ik hoef geen geld, ga doe het voor een biertje!

 • no-profile-image

  André Van Brakel

  De Belg Karel Rutten heeft voor Vreba gewerkt in de VS om pinken aan te kopen. Hij moet ook nog een hoop geld voor zijn werk. Als je doorvoor je familie moet achterlaten?

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Milchviehbauer, het was wel "gold was glanzt)!! Goede drachtige pinken voor $1,-/pnd, koopje kan ik ze niet voor opfokken! Pinken zagen er goed uit, heb veeeeeeeel mindere gezien op "opheffings" uitverkopen. Maarja de reden voor jouw onzinnige brichtje is alleen uit leedvermaak, heeft weinig te doen met mijne ik weet het wil je toch even op de hoogte brengen vandaar. Welterusten, gute nacht!

 • no-profile-image

  Farmer

  unaaitmesteedsofamerica,usa
  hoeveel heeft WvB betaald voor you berichtje? Denk niet dat de pinken eigenlijk van Vreba-Hoff Genetics waren, omdat ze nog niet betaald waren aan de vorige eigenaar.

 • no-profile-image

  is nog boer,maar geen 5000 koeien

  Debakel voor Hoff en Verbakel

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.