Home

Achtergrond

VWS bestrijdt onjuiste informatie op internet

Het ministerie van VWS komt in het geweer tegen onjuiste informatie op internet over de Mexicaanse griep.

Op fora en weblogs is het ministerie van plan banners te plaatsen die verwijzen naar de website waarop de overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep, www.grieppandemie.nl. Dat heeft een woordvoerder vandaag gezegd.

Het ministerie reageert zelf niet op de weblogs en fora, maar gaat op de eigen website wel in vragen die leven over de veiligheid van de vaccinatie tegen de griep.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) bezocht dinsdag een huisartsenpraktijk in Den Haag waar het druk was met mensen die een prikje kwamen halen. Huisarts Albert Ongkiehong vertelde de minister dat de artsen het goede voorbeeld hadden gegeven door zichzelf als eerste in te enten. Onder zijn patiënten leven veel vragen over de vaccinatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.