Home

Achtergrond 5 reacties

VVD onder vuur over ontwikkelingshulp

De VVD heeft in de Tweede Kamer opnieuw stevige kritiek gekregen op haar ideeën om op ontwikkelingshulp te korten en het roer volledig om te gooien.

VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn vindt dat de hulp de zelfredzaamheid van vooral Afrikaanse landen kapot heeft gemaakt. Dat bleek maandag tijdens een overleg over de begroting van 2010 van minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). De VVD-fractie kondigde aan deze begroting opnieuw niet te steunen. De liberalen deden dat vorig jaar ook al met de begroting van 2009 en ze keurden het jaarverslag over 2008 eveneens af.

CDA, PvdA, SP, GroenLinks en de ChristenUnie hebben totaal geen begrip voor het uitgangspunt van de VVD. Zij dringen ook aan op effectievere hulp waar dat mogelijk is. Maar ze wijzen erop dat juist in deze tijden van crisis, die de rijke landen veroorzaakten, nog meer mensen in diepe armoede verkeren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Geen poen maar PIL.

 • no-profile-image

  Jan

  Die Afrikaanse landen hebben vaak wel geld voor wapens,in Zimbabwe rijden de ministers rond in splinternieuwe Mercedesen,zo blijven de dictators de baas ,als het westen maar voor voedsel en medische zorg wil opdraaien,help je het systeem in stand houden

 • no-profile-image

  gert

  Ze moeten eerst wat aan de enorme bevolkingsgroei doen,want voedselhulp moedigt dit alleen maar aan,in sommige afrikaanse landen krijgt een vrouw gemiddeld 7 kinderen,dan is hulp dweilen met de kraan aan ,praten over geboortebeperking is vaak onbespreekbaar

 • no-profile-image

  realist

  Als een arm land voor zich zelf kan zorgen, dan is het geen arm land meer, en dan krijgt het geen ontwikkelingshulp meer. Dus ze blijven liever arm, en krijgen toch wel geld van het westen, ze hoeven er niks voor te doen. De leiders in deze landen zorgen echt wel voor zichzelf, en de bevolking schiet er niks mee op, ook al zouden ze dat willen.

 • no-profile-image

  jan

  Armoede loont

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.