Home

Achtergrond 11 reacties

VVD eist Brusselse brief op over percelen

De VVD neemt geen genoegen met de weigering van minister Verburg inzage te geven in een brief van de Europese Commissie over perceelsregistratie.

"Mijn stekels staan recht overeind", reageert VVD-Kamerlid Janneke Snijder op een brief van Verburg die de Tweede Kamer vanochtend heeft ontvangen.

Snijder had vorige week inzage gevraagd in een brief van de Europese Commissie die Nederland zou opdragen de landbouwpercelen nauwkeuriger op te meten. Het Kamerlid wil weten wat die opdracht precies inhoudt en wil die Brusselse brief daarom zien.

In haar brief aan de Kamer bevestigt Verburg dat de perceelsregistratie plaats vindt op last van Brussel en dat daar ook een brief over is. Ze vindt het echter 'niet opportuun' dat deze brief 'in het publieke debat wordt betrokken'. Dat pikt Snijder niet. "De Tweede Kamer bepaalt wat opportuun is en die wenst die brief te zien". Het Kamerlid vindt dat de minister haar weigering ook slecht beargumenteert. Zij zal morgen in het wekelijks procedureoverleg opnieuw om de Brusselse brief vragen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  We hebben het hier toch over de perceelsregistratie?

 • no-profile-image

  stemwijzer

  CDA?????????????????

 • no-profile-image

  boerke

  Het democratische gehalte is kennelijk weggevloeid bij verburg, dus hup ga weg of andere partij!!!! Over christelijk zullen we het maar niet hebben bij landjepik. Foei!!!

 • no-profile-image

  realist

  Dat het CDA de Christelijke Doodsteek voor de Akkerbouw betekent wisten we al lang, polders onder het zoute water, bureaucratisch gelal en leugens zonder enige schroom ter meerdere eer en glorie van de ambtelijke club gaan daar hand in hand.

 • no-profile-image

  Landje

  En weer probeert Verburg zich achter brussel te verschuilen. Hier gaat Nederland aan kapot!! Kom nou toch eens op voor je eigen achterban! Als brussel bepaald dat alle ambtenaren in de sloot moeten springen wat dan?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ja zo gaat dat. Des te meer bestuurslagen er rond het bureaucratische bastion gemetseld worden, des te moeilijker wordt het om te doorgronden wat er zich werkelijk afspeelt. Als zélfs het parlement door een minister niet meer serieus genomen wordt, waar staan wij als burgers dan nog helemaal?

 • no-profile-image

  Jan

  Ga zo door Janneke! Van het CDA hoeven we schijnbaar niets meer te verwachten. Net als bij Natura 2000 moet de VVD het weer oplossen voor de boeren!

 • no-profile-image

  kees

  Wees blij dat we minder varkens hebben anders was de prijs nog veel lager dan nu het geval is, en waren de mestafzetkosten ook veel hoger geweest. Waarom kicken boeren toch altijd op aantallen? Je zou moeten kicken op nettowinst. Dus.

 • no-profile-image

  VARKENSBOER MILLES

  DE PRODUCTIE DIE TOEN VAN ONS IS GESTOLEN IS OPGEVULD DOOR HET BUITENLAND.DIT HEEFT DUS NIETS MET HET VARKENSAANBOD TE MAKEN, ALS DE VARKENSHOUDERIJ DE GULDENS TOEN HAD MOGEN INVESTEREN IN MESTFABRIEKEN IPLV ONZE GESTOLEN RECHTEN TERUG TE MOETEN KOPEN WAS DE MESTPRIJS AL VELE JAREN LAGER ALS NU!!

 • no-profile-image

  veehouder

  Goed zo Janneke !!!

 • no-profile-image

  varkensboer milles

  jullie zijn zeker alweer vergeten dat een vvd minister, aartsen. de varkenshouderij na de varkenspest kapot heetf proberen te maken, dit is jammer genoeg ook nog aardig gelukt

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.