Home

Achtergrond

VS-sancties tegen Nederlandse bedrijven

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft dinsdag veertien personen en 25 bedrijven, waaronder twee Nederlandse ondernemingen, sancties opgelegd omdat ze het financiële netwerk zouden steunen van twee voormalige leiders van een Colombiaanse drugskartel uit Cali.

Het gaat om de Nederlandse bedrijven Colombia Real Estate Development. en Arawak Holding. Volgens het ministerie is uit onderzoek gebleken dat de individuen en firma's banden hebben met kennissen van Gilberto Rodriguez Orejuela en zijn broer Miguel Rodriguez Orejuela. Ze zouden bezittingen van het tweetal verborgen hebben. De broers Rodriguez Orejuela zitten sinds 2006 vast in de Verenigde Staten wegens witwaspraktijken en drugshandel.

De Nederlandse bedrijven worden volgens het departement gecontroleerd door twee Spaanse projectontwikkelaars, Laureano Ramos rodriguez en Marco Jose Fernandez Montero.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.