Home

Achtergrond

VS bereidt zich voor op genaardappel

De Amerikaanse aardappelindustrie is begonnen met voorbereidingen om genetisch veranderde aardappelen op de markt te brengen.

Dit zei bestuursvoorzitter John Keeling van de National Potato Council tegen de Capital Press.

Vier of vijf bedrijven in de VS werken volgens Keeling aan de ontwikkeling van genaardappelen. De bedrijven hebben nog geen ras dat rijp is voor introductie in de markt, maar de sector wil zich daarop alvast voorbereiden.

Het Amerikaanse productschap voor aardappelen stelt deze herfst een werkgroep in met als doel te onderzoeken wat de beste manier is om de genetisch veranderde aardappelsoorten te introduceren. Dit om een herhaling van het fiasco van Monsanto’s aardappel midden jaren 90 te voorkomen.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.