Home

Achtergrond 5 reacties

VN-topman Ban doet mee aan hongerstaking

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon doet dit weekend mee aan een wereldwijde hongerstaking uit solidariteit met de circa 1 miljard mensen op aarde die honger lijden.

Dit heeft de woordvoerster van de Zuid-Koreaan gisteren laten weten. De wereldwijde vastendag is een initiatief van directeur Jacques Diouf van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Zelf gaat de FAO-topman vanaf vanmorgen 24 uur lang vasten. Diouf hoopt dat vele burgers en wereldleiders zijn voorbeeld zullen volgen. Aanleiding voor zijn actie is de wereldvoedseltop, die de FAO van maandag tot en met woensdag houdt in Rome.

Meer dan zestig staatshoofden en regeringsleiders worden verwacht in de hoofdstad van Italië voor deelname aan de top. Paus Benedictus XVI is een van de opvallendste aanwezigen tijdens de openingsdag van de conferentie.

Lees ook: FAO roept op tot hongerstaking

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    freek

    Alweer zo'n politiek correcte aktie, laat die beste man toch gewoon 90% van zijn salaris besteden aan begeleiding van voedselproductie in derde wereldlanden. Pas dan geef je een singaal af. Als alle VN en Eu topfuntionarissen dat deden, dan was er een hoop opgelost.

  • no-profile-image

    Leen

    Ze moeten eens ophouden met de hongerenden te schofferen. Hongerstaken met de zekerheid dat je over 24 uur weer eten hebt noem ik geen solidariteit. Dat is bespotten. Ze kunnen zich kennelijk niet inleven in de omstandigheden waarin deze mensen verkeren.

  • no-profile-image

    Honger

    Zolang er nog vele landen zijn met corrupte regeringen, waar niets aan wordt gedaan, heeft de hongeractie weinig zin.

  • no-profile-image

    gert

    Wie weet wat die conferentie zelf al kost,iedereen lekker eten en drinken,verder nog glas en plas en een mooie resolutie,waarin de rest van de wereld wordt opgeroepen om maar veel geld te geven

  • no-profile-image

    herkauwer

    Leen, ik ben het helemaal met je eens. En je zult beleven dat de Paus tijdens de middagdienst het brood breekt en aan zijn hongerende discipelen geeft met de woorden: neemt en eet want straks komt het laatste avondmaal nog (van vandaag, niet dat van morgen!) Wansmakelijk, mét of zonder miswijn!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.