Home

Achtergrond

VN halen hulpverleners uit Pakistan

De Verenigde Naties halen een aantal internationale medewerkers terug uit het stammengebied in het noordwesten van Pakistan.

De volkerenorganisatie neemt de maatregel omdat de veiligheidssituatie in het gebied is verslechterd.

Dat heeft een VN-woordvoerster maandag laten weten. Alleen functionarissen die een belangrijke rol spelen bij de noodhulpverlening blijven achter. Door terreuraanslagen hebben de VN dit jaar elf medewerkers in Pakistan verloren.

Anderhalve week geleden besloot het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties al de distributiecentra in Pakistan tot nader order te sluiten in verband met de verslechterende veiligheidssituatie in het Zuid-Aziatische land. In het noordwesten van Pakistan zaaien radicaalislamitische rebellen dood en verderf. De situatie in het gebied verergerde door een legeroffensief in de regio Zuid-Waziristan, dat ruim twee weken geleden begon.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.