Home

Achtergrond

Univeg Trade Benelux

De Univeg Group is een vanuit België internationaal opererende organisatie in het vermarkten van groente en fruit aan supermarktketens over de hele wereld. Het is na Dole het grootste groente- en fruitconcern ter wereld.

Dochter Univeg Trade Benelux, voorheen bekend als Bocchi, is opgericht in 1989 en exporteert groente en fruit. Een bekende dochtermaatschappij van Univeg Trade Benelux is Bakker Barendrecht, een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland.

Bakker Barendrecht levert de groente en fruit aan Albert Heijn. Bij Bakker Barendrecht zijn 200 telers aangesloten. Via Bakker Barendrecht heeft Univeg belangen in andere handelsbedrijven, zoals Frutéra. Het in Nederland gevestigde Univeg Trade Benelux werkt samen met telersvereniging Tradition, met 46 Nederlandse glastuinders.

Univeg haalt 50 procent van de omzet in Duitsland en nog eens 25 procent in Nederland en België. Door de overname van handelsbedrijf Atlanta in 2008 groeide het belang van Univeg in Duitsland fors. Univeg moest door een tegenvallende markt en te hoge kosten in 2009 flink herstructureren bij een aantal dochterbedrijven.

Financieel

Univeg kampte in 2009 met tegenvallende resultaten. De jaaromzet steeg dan wel fors naar 3,3 miljard euro, maar de bruto winst van 32,4 miljoen euro sloeg om in een verlies van 20,4 miljoen euro.

Adres

Univeg Trade Benelux
Nijverheidsweg 4
2742 RG Waddinxveen

Website

Univeg Trade Benelux

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.