Home

Achtergrond

Uitstoot CO2 deert vakantieganger niet

De meeste mensen houden bij hun vakantieplannen geen rekening met de uitstoot van CO2 en zijn ook niet bereid te betalen om de uitstoot te compenseren.

Een kwart is bereid te betalen om de gevolgen die hun reis heeft voor het klimaat te compenseren. Gemiddeld willen zij daarvoor 56 euro betalen.

Dit blijkt uit een omvangrijke internetpeiling van het economisch bureau van ING van afgelopen weekeinde. Het idee om de vervuiler te verplichten te betalen, spreekt de meeste mensen niet erg aan als het om vakantie gaat. Een op de vijf respondenten vindt dat niet-duurzame vakanties duurder moeten worden. Twee derde is het daarmee oneens.

Een op de acht probeert de uitstoot te beperken door bijvoorbeeld de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Slechts 3 procent compenseert zijn CO2-uitstoot door bijvoorbeeld te investeren in de aanplant van bossen of in duurzame energie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.