Home

Achtergrond

USDA: 14 procent meer suiker in EU

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA verwacht een opbrengst van 15,5 miljoen ton suiker in de EU. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar.

De hoge opbrengst door de nummer drie van de wereld, de EU, op het gebied van suiker heeft geen gevolgen voor de wereldmarkt. Exportbeperkingen maken dat een hogere opbrengst niet op de markt komt. Ook bij de nummer 1 van de wereld, Brazilië, wordt een goede oogst verwacht. Dit is volgens het USDA niet genoeg om het gat op de markt te vullen.

In tegenstelling tot de EU en Brazilië hebben ze in Azië te kampen met verliezen in de gewassen. Dat was vorig jaar zo en wordt dit jaar weer verwacht. Het USDA voorspelt alleen in India al een verlies van 6 miljoen ton.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.