Home

Achtergrond

Twee Fransen dood door gemuteerde griep

In Frankrijk zijn twee mensen overleden nadat ze besmet waren geraakt met een gemuteerde vorm van de Mexicaanse griep.

Dat hebben functionarissen vandaag bekendgemaakt.

Volgens de overheid is het aangepaste virus beter in staat om de longen te raken. Deze mutatie zou eerder ook al in Noorwegen zijn opgedoken. Een van de slachtoffers had niet alleen deze aangepaste vorm van Mexicaanse griep onder de leden, maar ook één die resistent is tegen virusremmers.

Het griepvirus staat erom bekend snel te muteren. Het virus past zich onder meer aan als er vaak medicijnen worden voorgeschreven, zoals de virusremmer Tamiflu. Dat is vooral vervelend voor de makers van een vaccin tegen het virus, omdat de werking daarvan kan verminderen als het virus zich aanpast.

In augustus werd in Mexico al een gemuteerde vorm van de Mexicaanse griep aangetroffen. Dit aangepaste virus is resistent voor Tamiflu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.