Home

Achtergrond 3 reacties

Tuchtgerecht PVE beboet dertien pluimveehouders

Het tuchtgerecht van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) heeft dertien pluimveehouders beboet in verband met overtredingen op het gebied van de bestrijding van salmonella, campylobacter en New Castle Disease (NCD).

Vijf pluimveehouders werden schuldig bevonden aan het niet uitvoeren van verplicht onderzoek naar campylobacter of salmonella; vier ondernemers hadden na een positieve uitslag of een geconstateerde besmetting de nodige vervolgstappen verzuimd. De betreffende pluimveehouders hebben boetes tussen de 300 euro en 1.125 euro gekregen, waarvan een gedeelte voorwaardelijk.

Voor de naleving van de verordening vaccinatie NCD zijn lagere boetes uitgedeeld. Drie bedrijven hadden verzuimd NCD-onderzoek uit te laten voeren en kregen een boete van 300 euro, 500 euro en een berisping.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  farmer

  Ben ook eens een keer veroordeeld door dat merkwaardige instituut. De salmonella regels waren weer eens verandert en niemand wist het nog, ook niet de voorlichter en de dierenarts. Na een 'proces' wist het tuchtgerecht maar een ding. ik was schuldig. Maar ze konden me niet vertellen hoe het wel moest. Kortom; opblazen dat ding. Het is te gek voor woorden

 • no-profile-image

  brabant

  he he eindelijk wordt dat tuig is aangepakt. Graag min. 2 jaar de bak in. Boetes moeten ook fors omhoog.

 • no-profile-image

  Leen

  PVE moet toch wat manifesteren om zijn bestaansrecht aan te tonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.