Home

Achtergrond

Tribunaal wijst Karadzic advocaat toe

De rechters van het Joegoslavië-Tribunaal hebben vandaag besloten dat de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic een advocaat krijgt toegewezen.

Dat is volgens de rechters de beste manier waarop de zaak verder behandeld kan worden, nu Karadzic herhaaldelijk heeft geweigerd naar de rechtszaal te komen.

Het besluit leidt tot een flinke vertraging. De zaak zal op maandag 1 maart 2010 worden voortgezet. "Van geen enkele advocaat, niet eens de meest ervaren en efficiënte, kan verwacht worden de verdachte bij te staan zonder voldoende voorbereidingstijd'', zo staat in het besluit.

De griffie van het tribunaal moet van de rechter een advocaat zoeken die de zaak van Karadzic op zich gaat nemen. In het verleden heeft het toewijzen van een advocaat al eens problemen opgeleverd. Verdachten weigerden samen te werken met een raadsman als zij liever zichzelf verdedigen. Karadzic heeft ook meerdere malen aangegeven geen heil te zien in een toegewezen advocaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.