Home

Achtergrond

Treinramp Rusland was aanslag

De ontsporing van een passagierstrein tussen Moskou en Sint Petersburg in Rusland is veroorzaakt door een aanslag met een bom. Dat hebben Russische federale onderzoekers vandaag in een verklaring laten weten.

De binnenlandse veiligheidsdienst bracht de Russische president Dmitri Medvedev op de hoogte van de bevindingen. De bom zou een kracht hebben gehad van zeven kilo TNT.

Op de plek van de ontsporing zijn resten van een explosief aangetroffen, aldus de onderzoekers. Eerder was al duidelijk dat een kleine krater is ontstaan en dat getuigen voor de ontsporing een luide explosie hadden gehoord.

Door de aanslag op de Nevski (Neva) Express kwamen naar verluidt 39 mensen om het leven. Bijna honderd mensen raakten gewond.

In 2007 ontspoorde op hetzelfde traject een trein na een bomaanslag. Daardoor raakten dertig mensen gewond. Tsjetsjeense rebellen en ultranationalistische Russische bewegingen werden toen genoemd als mogelijke daders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.