Home

Achtergrond 4 reacties

Transportsector vindt rijbewijs onvoldoende

Het voorstel voor een trekkerrijbewijs bij een snelheid hoger dan 25 kilometer per uur is volstrekt onvoldoende.

Dat vindt Transport en Logistiek Nederland (TLN) van het voorstel van minister Eurlings (V&W). Een rijbewijs wil niet zeggen dat de verkeersregels worden nageleefd, verwacht voorzitter Alexander Sakkers. "Alleen wanneer elke tractor wordt voorzien van een kenteken is handhaving van de regels mogelijk."

TLN vindt dat trekkers ook van een kenteken moet zijn voorzien. Zonder kenteken kunnen verkeersovertredingen alleen op heterdaad worden betrapt en niet bijvoorbeeld met een flitspaal. Eurlings doet voor een kenteken geen voorstellen.

De positie van landbouwtrekkers in het verkeer is TLN een doorn in het oog. Die worden steeds vaker gebruikt voor werkzaamheden waar ook vrachtauto’s voor worden ingezet. Waar hoge eisen worden gesteld aan de opleiding van de vrachtautochauffeur en de veiligheid van de vrachtauto is dat bij trekkers niet zo. TLN vindt dit onwenselijk.

Lees ook: LTO: trekkerrijbewijs praktisch voorstel

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gaatze

  TNL moet niet zeuren. De transportwereld heefd een goede opdrachtgever aan de agrarische sector. En hoe wou je een landbouwvoertuig flitsen als de toegestane snelheid buiten de bebouwde kom, waar trekkers veelal rijden, 60 of 80 km/h is.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Als ik het goed begrijp vindt Transport en Logistiek Nederland dat wanneer je een kenteken hebt alles mag, dus ook crimineel gedrag. Als ze bij TLN niet tevreden zijn met hun positie van veel te hard mogen rijden moeten ze maar van hun vrachtwagen afkomen en overgaan naar trekkers.

 • no-profile-image

  Broem

  TLN niet zo zeuren. Hoeveel vrachtwagenchauffeurs rijden hier niet uit het oostblok? deze hebben hun rijbewijs ook cadeau gehad.....

 • no-profile-image

  dave

  TLN zijn een stelletje ambtenaren die alleen maar geldkloppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.