Home

Achtergrond

Topman Reed Elsevier na acht maanden weg

Ian Smith is na acht maanden opgestapt als bestuursvoorzitter van uitgever Reed Elsevier, uitgever van onder meer het Agrarisch Dagblad en Boerderij.

Hij wordt opgevolgd door Erik Engstrom. Smiths besluit is in goed overleg genomen. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt.

"Ian had de moeilijke opdracht Reed Elsevier door ongekend turbulente economische omstandigheden te loodsen. We zijn hem dankbaar voor zijn verdiensten en wensen hem het beste voor de toekomst'', aldus het bedrijf.

Reed Elsevier publiceerde ook een tussentijds handelsbericht. Volgens het concern zal de operationele winstmarge volgend jaar licht dalen. Het bedrijf verwacht dat de marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar gelijk zullen zijn aan die in de eerste helft. Dat betekent onder meer dat de advertentie- en promotiemarkt onder druk blijven staan door de crisis. Desondanks zou dit segment enigszins moeten stabiliseren, aldus Reed Elsevier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.