Home

Achtergrond

Topambtenaar eerste Deltacommissaris

Topambtenaar Wim Kuijken van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt per 1 februari 2010 de eerste Deltacommissaris.

Hij gaat de partijen aansturen die betrokken zijn bij het Deltaprogramma, dat de gevolgen van de verwachte stijging van de zeespiegel en van het peil van de rivieren op moet vangen.

Op voordracht van staatssecretaris Tineke Huizinga stemde het kabinet vandaag in met de benoeming van de 56-jarige Kuijken, zo bevestigde minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat vrijdag na de ministerraad. Kuijken is sinds april 2007 secretaris-generaal is bij het ministerie. Daarvoor was hij de hoogste ambtenaar onder de premiers Wim Kok en Jan Peter Balkenende op het ministerie van Algemene Zaken.

Volgens Huizinga is Kuijken een "echt zwaargewicht'', die zeer gewaardeerd en gerespecteerd wordt in Den Haag. "Hij weet heel goed hoe de hazen lopen. Daarnaast is hij heel aimabel en kan hij meedenken, en kent hij de politiek-bestuurlijke gevoeligheden om te kunnen doorpakken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.