Home

Achtergrond

Toch nog kleur in de keuringszaal

Het is een bekend gegeven dat er in de maand november over het algemeen weinig kleur in de keuringszaal valt te ontdekken.

Uitzonderingen bevestigen nog altijd de regel, zoals deze week in de zaal is te zien.

Onder andere door de inzending van Hiskoflower die tot ieders’ verrassing nog enkel vazen Dahlia toonde. Weliswaar van oude knollen die op de nominatie staan om afgefreesd te worden, maar desalniettemin van goede kwaliteit bloemen die goed houdbaar zijn.

De inzender slaagde er zelfs in om voldoende product te snijden voor aanvoer op de bloemenveiling. De prijs (gemiddeld ongeveer negen cent per steel) was niet al te royaal, maar gezien het vrij onverwachte van deze inbreng is dat 'gevonden geld'.

Prima is de kwaliteit van de roze/rode Dahlia 'Patty' (foto). De witte Dahlia 'Bonesta' is eveneens goed, maar is nu toch wel wat aan het verbleken, waardoor de attractieve rode strepen iets minder prominent naar voren komen. Mooi van kwaliteit is ook de gele Dahlia 'Sylvia'. En dat Hiskoflower in deze tijd van het jaar nog meer pijlen op de boog heeft wordt onderstreept door een vaas gemengde Dahlia’s.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.