Home

Achtergrond

Tientallen gewonden bij aansteken lichtjes

Bij het traditionele aansteken van de lichtjes in de kerstboom in de Britse stad Birmingham, zijn zaterdagavond zeker zestig mensen gewond geraakt.

Zij kwamen in de verdrukking in de mensenmassa die op het evenement was afgekomen. De organisatie had zich voorbereid op de komst van vijfduizend mensen, maar op het hoogtepunt van de avond waren zeker 27.000 mensen op de been. Kort na het optreden van JLS, bekend van de Britse X-factor, begaf een metalen barrière het, waardoor de massa naar voren kon lopen. Daardoor kwam een flink aantal mensen in de knel.

Het optreden van de Sugababes dat nog moest plaatsvinden, werd direct afgelast. In een speciale tent op het plein werden gewonden meteen behandeld. Slechts een handvol mensen moest naar het ziekenhuis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.