Home

Achtergrond

Terrorismeonderzoek naar treinramp Rusland

Justitie heeft in Rusland een onderzoek geopend naar terrorisme, nadat vrijdagavond een passagierstrein was ontspoord tussen Moskou en Sint Petersburg. Daarbij kwamen zeker 39 mensen om het leven. Bijna honderd mensen raakten gewond.

De ontsporing zou kunnen zijn veroorzaakt door een bomaanslag, liet een woordvoerder van de Russische Spoorwegen weten. Ook is er een vooronderzoek begonnen naar het illegaal bezit van explosieven.


De Russische politie heeft nog niemand gearresteerd. Getuigen stellen dat er sprake was van een knal, kort voor de explosie. Ook is een kleine krater aangetroffen op de plek van het ongeluk.


De Neva Express tussen de beide steden is een van de drukste treinverbindingen van Rusland. De trein was met 663 passagiers in 14 wagons onderweg van de hoofdstad Moskou naar de stad Sint Petersburg. Bij het dorp Oeglovka, ongeveer 350 kilometer ten noorden van Moskou, ontspoorden drie of vier treinstellen.


In 2007 ontspoorde op hetzelfde traject een trein na een bomaanslag. Daardoor raakten dertig mensen gewond. Tsjetsjeense rebellen en ultranationalistische Russische bewegingen werden toen genoemd als mogelijke daders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.