Home

Achtergrond

Tekenen herstel export

Het uitvoervolume van de industrie liep in de eerste negen maanden van dit jaar nog met bijna 20 procent terug.

In september was de omvang 11 procent kleiner dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag heeft gepubliceerd. Dat hangt samen met een flink herstel in de ontvangst van buitenlandse orders.

In maart waren de ondernemers nog uitermate somber over de buitenlandse orderontvangsten. Maar daarna verbeterde de stemming, eerst langzaam maar de laatste maanden steeds sneller. In oktober was voor het eerst sinds een jaar het aantal producenten dat een toename van de export verwachten voor het komende kwartaal groter dan het aantal dat een daling verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.