Home

Achtergrond

Superunie

Superunie is een inkooporganisatie die veertien onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt in Nederland. De organisatie heeft na het vertrek van Jumbo en Schuitema een marktaandeel van bijna 30 procent en is daarmee iets kleiner dan Ahold. Concurrent Bijeen heeft een marktaandeel van 23 procent

In 2010 is de kracht van Superunie afgenomen, omdat Jumbo uit de organisatie is gestapt en samen met Schuitema de nieuwe inkooporganisatie Bijeen begon. Daarin doet ook het door Jumbo overgenomen Super de Boer mee.

Leden van Superunie zijn en blijven onder meer Deen, CoopCodis, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Nettorama, Sanders, Sligro, Sligro, Sperwer en Vomar. Superunie is lid van EMD (European Marketing Distribution), een vereniging die een Europees marktaandeel van ongeveer 11 procent vertegenwoordigt.

Financieel

De omzet van Superunie lag in 2009 rond de 6 miljard euro.

Adres

Superunie
Industrieweg 22 b
4153 ZH Beesd

Website

Superunie

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.