Home

Achtergrond

Super de Boer akkoord met plan pensioenfonds

Supermarktconcern Super de Boer en zijn pensioenfonds zijn het eens over het herstelplan van het fonds.

Dit maakte het pensioenfonds maandag bekend. Eerder dit jaar lagen de partijen nog met elkaar in de clinch. Super de Boer zegde het contract met het pensioenfonds op, omdat in het oorspronkelijke herstelplan niet voldoende rekening zou worden gehouden met de belangen van de werknemers en het concern. Het nieuwe plan kan wel de goedkeuring van Super de Boer wegdragen.

Door de onrust op de financiële markten is de dekkingsgraad van het fonds gezakt tot onder het vereiste niveau van 105 procent. Het pensioenfonds moest daarom een herstelplan indienen bij toezichthouder De Nederlandsche Bank. Binnen vijf jaar moet de dekkingsgraad weer boven 105 procent zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.