Home

Achtergrond

Subsidie voor 143 jonge wetenschappers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 143 jonge wetenschappers een subsidie van 250.000 euro elk toegekend om onderzoek te doen.

De recent gepromoveerde onderzoekers kunnen met dat bedrag drie jaar vooruit. Er waren 809 aanvragen voor een zogeheten Veni-subsidie.

De aanvragers moesten een onderzoeksvoorstel indienen, waaruit hun talent voor origineel en vernieuwend wetenschappelijk onderzoek bleek. Wetenschappers uit binnen- en buitenland hebben de aanvragen beoordeeld. NWO honoreerde dit jaar 28 voorstellen meer dan andere jaren, maar er waren ook bijzonder veel inschrijvingen, aldus de organisatie.

De onderzoekers, onder wie 47 vrouwen, werken bij universiteiten en hogescholen. Zij krijgen hun subsidie uit de zogenoemde Vernieuwingsimpuls van het ministerie van Onderwijs, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), de universiteiten en NWO. Uit die pot komen ook de Vidi-subsidies voor ervaren gepromoveerde onderzoekers en de Vici-toelage voor de zeer ervaren wetenschappers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.