Home

Achtergrond

Storteboom Group

Storteboom Group is actief in het slachten en verwerken van pluimvee, wild en gevogelte, evenals de im- en export van en de handel in pluimvee (producten), wild, gevogelte en ander(e) vlees(waren). Het bedrijf kwam in 2010 in handen van het Britse 2 Sisters, dat weer een dochterbedrijf is van Boparan Holding. Sinds de overname heet het bedrijf 2 Sisters Storteboom.

Het bedrijf heeft slacht- en productiebedrijven in Nederland en Polen. Storteboom vormt een gesloten keten met vermeerderaars, broedbedrijven, vleeskukenhouders en voederproducenten. Storteboom verwerkt 2,5 miljoen slachtkuikens per week.

Storteboom moest als gevolg van de vogelpestperikelen in 2003 faillissement aanvragen. Na de doorstart groeit het bedrijf hard door. Eén van onze doelen van de pluimveeslachter is om te groeien tot de top5 van de Europese pluimvee-industrie. Enkele jaren geleden was er ook al sprake van overname door 2 Sisters, maar in 2010 kwam het er dan echt van.

Om dat realiseren, doet Storteboom regelmatig overnames. Zo nam het in 2009 verwerker en verpakker Veenhuizen over. Storteboom investeerde daarnaast, met vijf andere pluimveeslachterijen, in een nieuwe fabriek voor de verwerking van slachtafval in Wijster. Noblesse Proteïns komt onder leiding van Johan Visser, oud-directielid bij Storteboom. De bouw vergt een investering van 13 miljoen euro.

Financieel

De omzet van de Storteboom Groep/2 Sisters Europe bedraagt circa 450 miljoen euro.

Adres

Storteboom Group B.V.
Provincialeweg 70
9864 PG Kornhorn

Website

Storteboom Group

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.