Home

Achtergrond

Stickeractie rond kilometerheffing

De komst van de kilometerheffing heeft een ware stickerrage ontketend in de Tweede Kamer.

GroenLinks komt met eigen bumperstickers waarop staat: "Kilometerheffing? Ja graag !''. De partij reageert op de VVD, voorstander, die eerder al met een sticker kwam met de tekst "Kilometerheffing: No Way''.

De PVV roert zich ook. De partij opende een meldpunt. GroenLinks vindt dat de kilometerheffing weliswaar groener en eerlijker kan, maar de plannen moeten zeker doorgaan, stelt Tweede Kamerlid Kees Vendrik. Hij noemt het verzet tegen de kilometerprijs kortzichtig en lanceerde zijn stickeractie enkele uren voor de Kamer zich vandaag buigt over de verkeersbegroting voor 2010. Vendrik is van plan minister Camiel Eurlings stickers aan te bieden voor het hele kabinet.

In de Kamer zijn SP, VVD en PVV vierkant tegen de invoering van de kilometerheffing.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.