Home

Achtergrond

Steeds minder koala's in Australië

Het aantal koala's is de afgelopen jaren in Australië dramatisch hard gedaald.

Volgens de Koala Stichting zijn de dieren als het zo doorgaat binnen dertig jaar verdwenen. Volgens de laatste telling leven er nog tussen de 43.000 en 80.000 buidelberen in Australië, meldde de stichting vandaag.

Voorheen leefden er meer dan 100.000 van deze dieren op het continent. De stichting denkt dat de afname onder meer te wijten is aan boskap, branden en klimaatverandering.

"Overal waar we kijken, zien we minder koala's'', aldus Deborah Tabart van de stichting. "Als we bomen blijven kappen, zullen de koala's verdwijnen.'' In het noorden van Queensland werd tijdens de laatste inventarisatie geen enkele buidelbeer gevonden, terwijl daar tien jaar geleden nog 20.000 van deze dieren leefden.

De stichting hoopt dat de overheid maatregelen neemt om de buidelberen te beschermen. Aan eerdere oproepen hiertoe werd niet voldaan. De koala leeft in eucalyptusbossen in het oosten en zuiden van Australië. Het dier is zeer pietluttig over de kwaliteit van de bladeren die hij eet en heeft veel ruimte nodig om te overleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.