Home

Achtergrond

Spaans Proexport verkoopt 22 procent minder kool

De Spaanse producenten- en exporteursorganisatie Proexport meldt een omzetdaling van 20 procent in de koolafzet.

In het afgelopen seizoen verkocht de organisatie 22 procent minder sluitkool vergeleken met vorig seizoen. Dat komt neer op een totaal van 228.986 ton. De verkoop van broccoli kelderde met 18 procent naar 87.203 ton.

De daling is opmerkelijk omdat het de opwaartse verkooptrend doorkruist. Vooral de afgenomen verkoop op de Spaanse markt is daar debet aan. De export viel terug met 5 procent. Bijkomende oorzaken zijn het koude weer, maar ook een kleinere consumptie vanwege de financiële crisis. De organisatie wijt de daling verder aan de devaluatie van onder meer het Britse pond en internationale prijsconcurrentie.

De neerwaartse verkoop deed zich in voor bij meerdere producten. In totaal daalde de verkoop van de organisatie met 12 procent naar 869.184 ton ten opzichte van vorig jaar. De omzet daalde naar 682 miljoen euro.

De organisatie exporteert hoofdzakelijk naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.