Home

Achtergrond 1 reactie

Snellere procedures voor de bouw vertraagd

De crisis- en herstelwet die moet leiden tot snellere procedures bij de bouw en aanleg van onder meer wegen, woningen en windmolenparken, wordt later ingevoerd dan verwacht.

De Eerste Kamer heeft vandaag besloten dat het de tijd wil nemen voor een zorgvuldige en grondige afweging. Hierdoor kan de wet niet per 1 januari volgend jaar van kracht worden, zoals het kabinet graag had gezien.

Een woordvoerder van de senaat stelde dat de vaste commissie Verkeer en Waterstaat tot de kerst nodig heeft om schriftelijke vragen aan het kabinet voor te bereiden. Als de schriftelijke vragenronde met het kabinet is afgerond, wordt de wet plenair in de Kamer besproken. Dat kan volgens de zegsman "op zijn vroegst'' in februari 2010 gebeuren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    thijs schiphorst

    hoe zo sneller ??

Of registreer je om te kunnen reageren.