Home

Achtergrond

Slachtkoeien dalen in prijs

De slachtkoeienprijzen blijven onder druk staan. De vraag is matig en het aanbod blijft vrij fors. Veel melkveehouders kiezen ervoor om hun slachtvee op te ruimen. In die situatie lijkt de komende weken niet veel te veranderen. Slachtkoeien kunnen nog iets goedkoper worden. Al zal dit niet met grote stappen gaan.

Slachtstieren noteren ongewijzigd. Ook hier geldt dat er druk op de markt staat. Maar bij de stieren vertaalt zich dat niet in een prijsdaling.

Intussen valt wel op dat de Europa rundvleesexport naar belangrijkste afnemer Rusland voorzichtig aantrekt.In de eerste negen maanden van 2009 ging eenvijfde van de totale EU-rundvleesexport alweer naar Rusland. Dit is nog steeds wel aanzienlijk minder dan in 2006 (49 % van het totaal), 2007 (35 %) en 2008 (35 %). Dit blijkt uit PVE-cijfers.

prognose:

slachtkoe goedkoper, -stier ongewijzigd

Of registreer je om te kunnen reageren.