Home

Achtergrond

Sinterklaassnoepgoed populair in supermarkt

Hoewel Sinterklaas nog niet in Nederland is, zien de supermarkten al heel wat sinterklaassnoepgoed over de toonbank gaan.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de supermarkten in Nederland, verwacht dat de winkels dit jaar net zoveel snoepgoed verkopen als vorig jaar. Naar schatting eten de Nederlanders zo'n 10 miljoen kilo snoepgoed, goed voor zo'n 38 miljoen euro, aldus het CBL vandaag.

De supermarkten verkopen vooral chocoladeletters, pepernoten, speculaas en marsepein. Maar ook het 'appeltje van oranje' is populair. Bovendien worden er veel winterwortels gekocht voor in de schoen. Ook voor inpakpapier, schoencadeautjes, speelgoed en kinderpietenpakken kan Piet in de supermarkt terecht.

Ook versieren steeds meer mensen hun huis op het 'heerlijk avondje', met sinterklaasslingers, servetten en papieren bordjes en tafelkleden, signaleert het CBL.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.