Home

Achtergrond

Siamese tweeling in Australië gescheiden

Australische artsen hebben vandaag een Bengalese Siamese tweeling in een meer dan 24 uur durende operatie succesvol van elkaar gescheiden.

De tweejarige meisjes werden met hun hoofden aan elkaar gegroeid geboren. "Het moment dat ze daadwerkelijk van elkaar los waren was surrealistisch'', aldus een van de chirurgen van het Royal Children's Hospital in Melbourne.

Artsen hadden hun overlevingskansen op 25 procent geschat voorafgaand aan de operatie. Het zestien man sterke operatieteam nam geregeld pauze en luisterde naar popmuziek tijdens de risicovolle operatie om alert te blijven. De schedels van Krishna en Trishna worden met plastische chirurgie gedicht om infecties te voorkomen. De tweeling wordt nog enkele dagen in coma gehouden.

De meisjes werden ruim twee jaar geleden uit een weeshuis in Dhaka gehaald door een hulporganisatie en overgebracht naar Australië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.