Home

Achtergrond

Schutter VS aangeklaagd voor 13 moorden

Een Amerikaanse militaire aanklager klaagt majoor Nidal Hasan, die vorige week een bloedbad aanrichtte in Fort Hood, aan wegens dertienvoudige moord.

Dat maakte een woordvoerder van de onderzoeksafdeling voor criminaliteit van het leger gisteren bekend tijdens een persconferentie op de legerbasis in Texas.

Hasan schoot vorige week donderdag om zich heen op Fort Hood, een van de grootste militaire complexen ter wereld. De schutter werd uiteindelijk door politieagenten uitgeschakeld. Hij ligt in een ziekenhuis. Naast de dertien doden, twaalf militairen en een burger, vielen er ook 42 gewonden tijdens de schietpartij.

President Barack Obama heeft een onderzoek gelast naar de rapportages van de veiligheidsdiensten over Hasan. De 39-jarige man van Palestijnse komaf zou zijn gepest omdat hij moslim is, en zou de laatste tijd zijn geradicaliseerd. De veiligheidsdiensten zijn de afgelopen dagen bekritiseerd omdat ze zouden hebben gefaald het gevaar dat Hasan vormde te onderkennen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.