Home

Achtergrond

Schouw op schone sloot

De sloot moet schoon zijn, maar als er ergens nog een duiker verstopt zit, zijn Alfred Nijland (links) en Roel van der Horst niet te beroerd om hem nog even schoon te maken.

De medewerkers van het waterschap Reest en Wieden schouwen de sloten binnen het Drents-Overijsselse waterschap. Grondeigenaren moeten zorgen dat de sloten die over hun land lopen schoon zijn om wateroverlast te voorkomen. De schouwsloten voeren het water af naar rivieren en beken in de omgeving. Foto Harry Tielman

Melkveehouder Hendrik van ’t Hof uit het Gelderse Oosterwolde oefent met pink Stouwdamshof Jacoba 59. Van ’t Hof wil de jonge pink van Mister Burns meenemen naar de HHH-show die begin december in Zwolle wordt gehouden. "We hebben vier pinken opgegeven, waarvan er uiteindelijk twee mee mogen naar Zwolle", zegt hij. De dieren worden in de voorbereiding al geschoren en gewassen, en de melkveehouder oefent met voorbrengen. Vorig jaar won Van ’t Hof drie titels op de HHH. Foto Jeannette Zinger

Vollegrondsteler Peter Vijverberg oogst een middellaat ras spruiten. Twee machines bediend door vijf Poolse medewerkers zijn al vanaf begin oktober aan de gang met de spruitenoogst. De teler, die 55 hectare spruiten heeft, is niet te spreken over de prijs. "Een kilo brengt tussen de 16 en 20 cent op; dat is onrendabel bij een kostprijs van circa 40 cent." Vijverberg levert aan een handelspartij en is één van de deelnemers aan het collectief Spruiten Vooruit. Deze club van spruitentelers wil de afzet verbeteren. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.