Home

Achtergrond

Schouten Ceralco in financiële problemen

Schouten Ceralco heeft financiële problemen.

Het graanhandelsbedrijf is hierover in gesprek met de Artesia Bank. De bank heeft alle debiteuren een brief gestuurd waarin staat dat geld dat wordt overgemaakt naar Schouten Ceralco direct ter beschikking komt van de bank.

Algemeen directeur Jeroen Rossy van de Royal Schouten Groep, waar Schouten Ceralco onder valt, wil alleen kwijt dat de groep in gesprek is met de bank. De Artesia Bank wil geen toelichting geven op de brief. Het is onduidelijk in hoeverre de andere dochterbedrijven van de Royal Schouten Group ook in problemen zijn geraakt.

Volgens ingewijden in de graanmarkt wilde Schouten Ceralco een grote rol spelen op de internationale graanmarkt, maar heeft het bedrijf zich verslikt in de grote geldbedragen die nodig zijn om graantransacties te waarborgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.