Home

Achtergrond

Scholen en wegen Engeland dicht door noodweer

Zeker vijfentwintig wegen en zestien bruggen in het Engelse graafschap Cumbria zijn maandag gesloten door wateroverlast na zware regenval. Verder blijven vijfentwintig scholen in het graafschap dicht.

Cumbria en andere delen van Groot-Brittannië en Ierland hebben zwaar te lijden van hevig noodweer in de afgelopen dagen. De BBC meldden maandag op gezag van de autoriteiten dat eind vorige week meer dan 1300 huizen in het noordwestelijke Cumbria zijn ondergelopen. Honderden getroffenen zitten nog altijd bij familie, vrienden of kennissen.

Zes brugggen in Cumbria hebben het begeven. Alle 1800 bruggen in het graafschap worden nu gecontroleerd op veiligheid. Zestien bruggen zijn uit voorzorg gesloten. Tal van mensen moeten tientallen kilometers omrijden om op hun werk te komen.

Ook in Ierland, Wales en Schotland zijn er problemen door de wateroverlast. De binnenstad van Cork, met circa 190.000 inwoners de tweede stad van Ierland, liep in het weekeinde voor het eerst in een halve eeuw onder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.