Home

Achtergrond

Schep

De oorsprong van de Schep-holding ligt in de makelaardij van Jan Schep. Deze rasondernemer breidde de activiteiten sterk uit naar onder meer de paardensport- en -fokkerij en de melkveehouderij.

Oprichter Jan Schep werd rijk met de handel in agrarisch onroerend goed, waarin hij zo'n 40 jaar geleden de eerste stappen zette. Zijn makelaarskantoor geldt als de grootste op agrarisch gebied in Nederland en dijt nog steeds uit. Josch Beheer, waaronder de makelaardij valt en dat onder leiding staat van zoon Johan, omvat vele activiteiten. Zo werken er rentmeesters, planontwikkelaars en milieuadviseurs. Vervelende genoeg voor de familie dook de naam van pa Schep in 2010 ook op in een dubieuze vastgoedaffaire van woningcorperatie De Key. Die zou samen met Schep met mogelijk ongeoorloofde constructies grof hebben verdiend aan boerengrond bij Zeewolde.

Bekend is de Schep-familie naast het onroerend goed vooral van de koeien- en paardenfokkerij. Boerenzoon Schep begon in de jaren 80 een melkveehouderij in Bergambacht en stichtte er later twee in Friesland. De laatste twee, in Boyl en Zandhuizen, worden nu samengevoegd. Een van de bedrijfsleiders op de melkveetak van Schep is zoon Wout.

Schep telt ook enkele akkerbouwbedrijven. Met HBC, geleid door dochter Margaret en man Henk Hammers, heeft Schep een toonaangevende stoeterij in de paardenwereld. De stal beschikt over toonaangevende springpaarden en zet als een van de zeer weinig fokkers spring- én tuigpaardenhengsten in ter dekking.

Financieel

De omzet van de Schep-bedrijven is niet bekend. Het enige 'openbare' financiële kengetal van Schep is de constante notering van Jan Schep - tot zijn grote ergernis - in de Quote500.

Adres

Schep Makelaardij
Frankhuisweg 40
8003 CC Zwolle

Josch Beheer
Bovenberg 61a
2861 BA Bergambacht

Website

Schep Makelaardij
Schep Holsteins
HBC Stal

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.