Home

Achtergrond 3 reacties

Schapenkop bij Friese voorzitter dierenpartij

Bij de voorzitter van de Friese afdeling van de Partij voor de Dieren, Annemarie van Gelder, is in de nacht van donderdag op vrijdag een paal met daarop een bloederige schapenkop in de tuin geplaatst.

Er hing een briefje onder met de tekst "Je maakt je druk om de paling, maar laat ons ritueel slachten.'' Dat hebben de politie en de partij vandaag bevestigd. Van Gelder woont in Makkinga.

"Dit is gewoon pure intimidatie. En het komt heel slecht uit want we hebben vandaag ook nog een begrafenis. Bovendien is die persoon heel dom of dronken geweest of zo, want ik kom op voor alle dieren en ik ben ook tegen ritueel slachten'', aldus een aangedane Van Gelder. Volgens de politie is het lastig om bewijs te vinden tegen de dader: het oormerk was van de kop afgehaald. "We concentreren ons nu op het briefje en nemen dit hoog op'', zo meldde een woordvoerder van de politie.

Van Gelder deed vorige week mee in een radiodiscussie bij Omrop Fryslân, waarbij ook het vangstverbod op paling aan de orde kwam. Dat is onlangs door landbouwminister Gerda Verburg uitgevaardigd om de soort te beschermen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boze boerin uit Groningen

  echt wel!

 • no-profile-image

  ik

  respect voor de dader

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Precies!
  En ik heb nog steeds geen actie gezien/gehoord dat de PvdD zich sterk maakt tegen religieuze fanatici die schapen,geiten en runderen bij volle bewustzijn de strot doorsnijden,
  terwijl de aal al jaren verdoofd worden door electricutie.
  Maar het is wederom het bespelen van het onwetende publiek die alles wel zo`n beetje zielig vindt.
  Als de PvdD ballen heeft,dan moeten ze NU massaal in actie komen,want volgende week is het zover. Dan worden er weer duizenden dieren `feestelijk` hun strot zonder bedwelming doorgesneden. Maar daar zijn ze te schijterig voor! (discriminatie enzo,je weet wel)

Of registreer je om te kunnen reageren.