Home

Achtergrond

Samen tegen alcoholmisbruik jongeren

Een aantal jongeren drinkt veel te veel alcohol, daarom is het Trimbos Instituut begonnen met twee campagnes om zowel de jongeren als hun ouders te bereiken.

"Pierre kan het shaken'' richt zich op de jongeren. Volgens topkok Pierre Wind drinken jongeren zoveel alcohol omdat er nauwelijks aanbod is aan alcoholvrije alternatieven. "Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiende kind'' is bestemd om de ouders bewust te maken van hun eigen gedrag.

Drie op de tien jongeren drinken op 14-jarige leeftijd al geregeld vijf glazen alcoholische drank op een middag of avond. Volgens het Trimbos Instituut kan het probleem pas worden opgelost als niet alleen de jongeren zelf, maar ook hun ouders, de overheid, producenten en verkopers hun verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen drankmisbruik door jongeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.