Home

Achtergrond

SABMiller overtreft verwachtingen

SABMiller verwacht in de tweede helft te kunnen profiteren van voor de brouwer gunstiger grondstofprijzen en valuta-effecten.

's Werelds op een na grootste bierbrouwer overtrof vandaag de verwachtingen op de financiële markten met de publicatie van de resultaten over de eerste helft van het boekjaar.

"Een prima setje resultaten van SABMiller, veel hoger dan wij hadden verwacht'', aldus een analist van handelshuis Cazenove tegen persbureau Reuters. SABMiller kondigde vandaag een aangepaste winst per aandeel aan van 80 dollarcent, tegen een gemiddelde verwachting van 71 dollarcent onder analisten.

Op de beurs in Londen kreeg het nieuws van SABMiller een warm onthaal, het aandeel steeg bijna 2 procent in het eerste handelsuur. De algemene stemming op de Europese beurzen was licht negatief.

De eigenaar van biermerken als Miller Lite, Coors Light en Grolsch zag de winst na belasting dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met bijna een derde tot 973 miljoen dollar (653 miljoen euro). Dat had vooral te maken met voor SABMiller negatieve wisselkoerseffecten, aldus SABMiller. De omzet daalde met een vijfde naar 8,85 miljard dollar.

Hoewel SABMiller verwacht dat de marktomstandigheden de komende maanden lastig zullen blijven door oplopende werkloosheid en lagere consumentenuitgaven, verwacht het concern dat door een daling van de inkoopkosten en gunstiger valuta-effecten de resultaten in de tweede helft van boekjaar een duw kunnen geven.

Het bierimperium heeft zich de laatste jaren wereldwijd flink laten gelden, met overnames in Azië, Centraal- en Zuid-Amerika en Europa. In 2007 lijfde SABMiller de Nederlandse brouwer Grolsch in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.