Home

Achtergrond

Rusland en Georgië hervatten gesprekken

Rusland en Georgië hebben vandaag op het VN-hoofdkantoor in het Zwitserse Genève na twee maanden gesprekken hervat over veiligheid.

Ook delegaties van de Georgische regio's Zuid-Ossetië en Abchazië schoven aan tafel. Dat hebben de Verenigde Naties bekendgemaakt.

Het is de achtste keer dat beide landen met elkaar in gesprek zijn sinds de oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008 plaatsvond. Het overleg moet voorkomen dat er opnieuw spanningen oplaaien. Na de oorlog riepen Zuid-Ossetië en Abchazië de onafhankelijkheid uit. Die is alleen erkend door Rusland, Nicaragua en Venezuela.

Hoog op de agenda staan arrestaties van Georgiërs door Zuid-Ossetië, aldus anonieme diplomaten. Vier Georgische jongeren zouden zijn opgepakt in de Zuid-Ossetische hoofdstad Tsinvali. Ze zijn aangeklaagd omdat ze illegaal de grens zouden zijn overgestoken met explosieven. Volgens Georgië zijn de vier ontvoerd uit een dorpje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.