Home

Achtergrond

Rundvleesproducenten Canada willen overheidssteun

Canadese rundvleesproducenten willen steun van de overheid omdat ze volgens nieuwe regels riskante onderdelen uit het vlees moeten verwijderen.

De federale regering besloot hiertoe om de gekkekoeienziekte tegen te gaan.

De vleesproducenten willen 31,70 Canadese dollars (16 euro) per dier ouder dan 30 maanden aan vergoeding. Bedrijven moeten specifieke onderdelen uit het dier laten verwijderen. Het betreft onder meer de hersenen, ruggengraat en amandelen.

Een delegatie boeren en verwerkers sprak over het issue met een parlementscommissie. In 2003 brak de gekkekoeienziekte uit op een boerderij in het Westen van Canada. Landen die veel rundvlees importeren zoals Japan, Zuid-Korea en Taiwan eisen dat de specifieke onderdelen voor de slacht uit het dier worden verwijderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.