Home

Achtergrond

Ruimtehotel opent 2012 haar deuren

In 2012 moet het mogelijk zijn, voor wie het kan betalen, in te checken in een heus hotel in de ruimte.

De initiatiefnemers van The Galactic Suite Space Resort, een groep in Barcelona gestationeerde architecten, zeggen op schema te liggen om over drie jaar de eerste gasten in de ruimte te ontvangen.

Het miljardenproject begint twee jaar na de start in 2007 serieus vorm te krijgen. Het uiteindelijke ruimtehotel biedt straks plaats aan vier gasten en twee astronauten. Daarnaast wordt een pendelraket ontwikkeld die de gasten heen en weer breng naar de verblijfscapsule die op een hoogte van 450 kilometer en met een snelheid van dertigduizend kilometer per uur om de aarde gaat zweven.

"We liggen qua ontwikkeling op schema'', aldus voormalig ruimtevaarttechnicus Xavier Claramunt van Galactic Suite. "Dit project is slechts een voorbode van wat ruimtetoerisme in de nabije toekomst gaat betekenen. Het is niet ondenkbaar dat onze kinderen over vijftien jaar net zo makkelijk een weekeinde ruimte kunnen boeken als een weekeinde elders.''

Een bezoek aan het hotel is nu nog niet goedkoop. Een driedaags verblijf kost zo'n drie miljoen euro. Maar daarmee krijg je wel waar voor je geld. Naast een achtweekse training op een tropisch eiland voorafgaand aan het verblijf wordt iedere tachtig minuten een rondje om de aarde gevlogen. Daarnaast zien de gasten de zon zeker vijftien keer per dag op en onder gaan.

Tot zover hebben al 43 mensen een weekeinde ruimte geboekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.