Home

Achtergrond

Ruim 500 passagiers uren vast in trein

Ruim vijfhonderd passagiers hebben vanochtend meer dan vier uur vastgezeten in een gestrande trein in Den Bosch.

Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vandaag gezegd.

De trein kwam vast te staan toen een bouwput vlak naast het spoor instortte, waarbij een 45-jarige man om het leven kwam.

Omdat de trein op een "ongelukkig punt'' stond konden er volgens de NS geen bussen komen om mensen weg te brengen. Op last van de brandweer moest de stroom van de bovenleiding gehaald worden. "Toen de stroom terugkwam, bleek ook nog een van de treinstellen kapot'', zei de NS-woordvoerder.

Vervolgens werd er een monteur bij geroepen. "Dat leek op dat moment de beste oplossing.'' Er was niet voor gekozen om mensen te evacueren, omdat die dan langs het spoor zouden moeten lopen, wat gevaarlijk kan zijn. "We gaan grondig evalueren of de gekozen oplossing de beste was'', zegt de woordvoerder.

De ruim vijfhonderd mensen hebben het al die uren zonder eten en drinken moeten stellen, voor zover ze dat zelf niet bij zich hadden. De NS zegt het "vreselijk'' te vinden wat er gebeurd is. De mensen die in het kapotte treinstel zaten, moesten het ook stellen zonder verwarming.

Het treinstel dat het nog deed, kon rond 13.00 uur afgekoppeld worden en op eigen kracht naar station Den Bosch rijden, het andere treinstel is uiteindelijk naar het station gesleept. De passagiers zijn daar opgevangen met koffie, thee en broodjes.

De NS gaat dinsdagochtend dezelfde trein in om erachter te komen wie er precies in de gestrande trein zaten. "Die krijgen een goedmakertje'', zegt de woordvoerder. Dat is dan bovenop de vergoeding bij vertraging, waar de reizigers uiteraard ook recht op hebben. In totaal kwam acht treinen vast te staan toen de bouwput instortte. De andere zeven konden wel snel ontruimd worden.

Het treinverkeer was geruime tijd gestremd. Vanaf twee uur in de middag kwam het spoorverkeer weer langzaam op gang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.