Home

Achtergrond

Rooien longiflorums nagenoeg klaar

Het rooien van de longiflorum lelies is nagenoeg achter de rug.

De weersomstandigheden zijn goed en men is dus volop aan de gang om de bollen bovengronds te halen.

Uit de eerste resultaten blijkt dat de oogst qua grofheid van de bollen niet over houdt. Er zijn dus meer kleinere maten gerooid, hetgeen mede valt toe te schrijven aan het feit dat veel kwekers meer bollen op een Roe hebben gezet. De kwekerij wil dus meer stuks van een Roe halen. Hoe dikker men plant hoe minder grove maten er zullen komen. Dit is geen nadeel, want in veel zuidelijke afnemerslanden is het gebruik van dikkere maten teruggelopen.

Wat betreft de andere leliesecties zoals LA's en Aziaten geldt dat het afstervingsproces op het land in volle gang is. De indruk bestaat dat dit een week later is dan vorig jaar, maar op dit moment gaat het toch wel erg hard. Van deze groepen (inclusief de Orientals) wordt verwacht dat ze redelijk aan de maat zullen zijn.

Binnenkort is er meer over die oogst te zeggen, want inmiddels is gestart met het rooien van de LA's en Aziaten en met een week of drie zijn de eerste Orientals aan de beurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.