Home

Achtergrond 10 reacties

Roep om verbod op het onverdoofd ritueel slachten

De Belgische dierenrechtenorganistie Gaia eist dat de uitzondering in de wet die onverdoofd ritueel slachten toestaat, wordt geschrapt.

Daarnaast vraagt de organisatie de moslimgemeenschap verdoving te accepteren om de dieren onnodig lijden te besparen. De oproep komt in de aanloop naar het Islamitische offerfeest aanstaande vrijdag.

Gaia bezocht de afgelopen maanden elf slachthuizen in België om het onverdoofd slachten vast te leggen. De organisatie spreekt van onaanvaardbare wanpraktijken.

Ook vindt Gaia dat het onverdoofd slachten van dieren op zo’n grote schaal plaatsvindt, dat de behoefte daarmee ruimschoots wordt overschreden. Volgens Gaia worden in België 250.000 dieren per jaar onverdoofd geslacht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Waar is M. T nu?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ieder misstand,ze pakken alleen de makkelijk scorende misstanden aan.
  Want leg me uit, dat dit geen dierenleed van hoogste orde is, leg mij maar eens uit waarom een motie over een visje in een viskom wel voorkomt, maar dit niet? Welke vorm van lijden is dan belangrijker??

 • no-profile-image

  dier

  Jeroen,Buitenland denkt zeker dat de PVDD alle problemen op kan lossen. Bij iedere genoemde misstand, merk ik, dat de PVDD wordt aangeroepen door mensen die het geen reet kan schelen. Als ik het mis heb, mag u er zelf ook iets aan doen hoor, als het ritueel slachten u tegenstaat. Er stelling tegen nemen bijvoorbeeld.

 • no-profile-image

  wil een pijnloose dood

  ieder dier verdiend een rechtvaardige,pijnloose dood waneer het zijn beurt is. dus ritueel slachten voor het geloof is onaanvaartbaar en kansloos.

 • no-profile-image

  Sylvan

  Aan minister Gerda Verburg,

  Ritueel slachten is een een grondwettelijk recht? Wat heeft dierenleed met vrijheid van godsdienst uiting te maken. Vrijheid van godsdienst uiting is prima zolang het jezelf betreft en niet anderen of dieren. Als ik volgens mijn geloof mag moorden is dat dan ook toegestaan? Lijkt mij van niet. Heeft een dier er voor gekozen een pijnlijke dood te sterven in naam van iemands geloof. Gaat vrijheid van godsdienst uiting nu opeens boven onze principiele normen en waarden dat ieder dier recht heeft op een 'menswaardig' einde. Wanneer gaat men nu eens eindelijk inzien dat niet het juiste pad is.

  Sylvan Feenstra

 • no-profile-image

  overgevoelig en gek

  Hoog tijd dat dit in Nederland wordt aangekaart. Bij LNV kunnen ze niet eens aangeven hoeveel dieren halal of rtiueel geslacht worden. De slachterijen kunnen onder het mom van export net zoveel ontheffingen krijgen als ze willen. Veel van dat vlees ligt gewoon bij de supermarkten. Voorlichting is gewenst. Vroeger ging je als boer de bak in, als je zo een dier doodde.

 • no-profile-image

  Dieren

  Iedereen die ritueel slacht, vedient het om zelf ook ritueel te worden geslacht. Onbegrijpelijk dat dit mag in dit land. Leve Wilders, leve wilders, leve wilders.

 • no-profile-image

  dier

  Elke vorm van dienrenmishandeling moet aan de kaak gesteld worden, EN aangepakt. De onwetendheid is enorm onder de gewone mensen en lijkt steeds groter te worden. Dat grote problemen niet door de kamer komen heeft te maken met de zeer sterke lobby van de belanghebbenden op gebied van geld verdienen aan dieren. En zoals we weten gaat in Nederland Geld altijd boven Principes. Kom er maar eens door.

 • no-profile-image

  Jeroen

  <>

  Hoe lang zitten ze al in de kamer?
  Leg dan maar eens uit, waarom dit punt zolang naar voren kon worden geschoven?

 • no-profile-image

  tegen

  Stop met dat gebeul. Offerfeesters: hoe kun je nu zoiets doen. Laat jezelf ritueel castreren, dan worden we van jullie verlost.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.