Home

Achtergrond

Rio bant kokosnoot van stranden

Rio de Janeiro gaat de verkoop van kokosnoten op haar stranden verbieden.

Vanaf 1 december mogen handelaren de uiterst populaire dorstlessende versnapering niet meer aanbieden. Het bestuur van de Braziliaanse stad spreekt van een noodzakelijke hygiënische maatregel. Elke avond liggen er stapels kokosnootdoppen op de stranden. De afvalbergen zijn een doorn in het oog van velen en trekken ratten aan. Dagelijks moet tot dertig ton kokosvruchten worden opgeruimd.

De burgemeester van Rio is uitsluitend bereid de maatregel in te trekken als alle badgasten zelf hun rommel gaan opruimen. Rio de Janeiro is een van de steden waar in 2014 de wereldkampioenschappen voetbal worden gehouden. De metropool organiseert ook de Olympische Spelen van 2016.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.