Home

Achtergrond

Rijnvallei

Rijnvallei is een coöperatie met circa 2.400 leden. Rijnvallei bestaat uit de Coöperatie Rijnvallei en de onderneming Rijnvallei Holding.

In de holding zijn alle activiteiten (diervoeder, gewasbescherming, meststoffen of stalinrichting) als zelfstandige werkmaatschappijen ondergebracht. Het zwaartepunt van de afzet ligt in Midden-Nederland, maar in sectoren als de pluimveehouderij en de fruitteelt is Rijnvallei landelijk actief.

Rijnvallei nam in 2009 Van Cooten Diervoeders over en het resterende belang in pluimveebedrijf Verbeek. Ook neemt het voor 10 procent deel in Cefetra. De coöperatie is de laatste jaren ietwat afzijdig gebleven van het landelijke coöperatieve fusiegeweld, maar blijft dapper overeind.

Financieel

Rijnvallei boekte in 2009 een iets lagere geldomzet dan in 2008: 207 tegenover 215 miljoen euro. Het netto resultaat daalde van 8,5 naar 5,6 miljoen euro.

Adres

Rijnvallei
Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen

Website

Rijnvallei

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.