Home

Achtergrond 19 reacties

Reuzebiefstuk van 2,1 kilo

Een restaurant in het Belgische Doornik biedt klanten sinds kort een zogenoemde Doodstraf: een biefstuk van 2,1 kilo.

Tot dusver hebben slechts twee klanten hun bord leeg kunnen eten. De rest slaagt er niet in de enorme homp, groter dan een hoofd, te verorberen.

In restaurant Le Grand Chemin vinden vaak eetwedstrijden plaats. Een Caligula-biefstuk van 1,8 kilo was tot dusver het omvangrijkste gerecht op de kaart. Toen bleek dat steeds meer gasten een Caligula opaten, heeft de chef een steak van 2,1 kilo op het menu gezet.

"Ik zou het zelf niet op krijgen'', erkent restauranthouder Benjamin Waekens vandaag in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Een verslaggever van de krant ging de uitdaging aan, maar gaf op na 1,2 kilo.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Color Grower

  En hoeveel euro is zo een maaltijd waard?

 • no-profile-image

  Marcel

  @ Rob, ik zie je morgen bij ons in de wei, daar staat nog genoeg gras en dat mag jij van mij gratis opeten, dan ben je de eerste die echt iets voor de wereld over heeft! Smakelijk eten Rob.

 • no-profile-image

  Henny Sterk

  Is er een nog schrijnender tegenstelling denkbaar ? Is het niet in-en intriest dat er in onze Westerse maatschappij kookcursussen worden gegeven waarin o.a. een eendenleverlolly gemaakt kan worden, terwijl een groot deel van de mensheid van honger krepeert. Hoe verzin je zoiets ?
  Zijn we in onze zogenaamde ontwikkelde landen niet totaal doorgedraaid ?
  Rest ons de vraag : welke landen zijn nu eigenlijk onontwikkeld ?

 • no-profile-image

  happy

  pfff wat een moraalridders hieronder.....hypocrieten. En als we dan toch naar de kloten gaan laat mij dan ff genieten van een lekker biefstukkie...

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Men vreet en schranst tegen de klippen, het regenwoud, de oceaan, het rund, het varken en de kippen, hoort ginder kraait de laatste haan! (Decimus Iunius Iuvenalis Anno Domini 2009)

 • no-profile-image

  kastaar

  ik zou niet graag honger lijden en dit dan moeten lezen

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dat Belgen geen (eet)cultuur hebben was mij al jarenlang bekend, maar dit is wel het absolute dieptepunt. En dan die naam: Doodstraf! Volgens mij zou VLAAMS BLOK ook een goeie zijn geweest! Ligt ook lekker op een ongezonde maagzweer.

 • no-profile-image

  Belg

  Wipstaart !
  Wat weet jij hier verdomd te zeggen van de Belgen !?!
  Maar ja het is dan ook gezegd van een Hollander een volkje dat het rumoer van iedere geluidsinstallatie in een restaurant onbeschoft te boven gaat en met zen ecu de smaak maar haalt van gehaktballen !!

 • no-profile-image

  Leen

  Onsmakelijk en ongepast!

 • no-profile-image

  Jefken Witblauw

  Dit is 1 restaurant van de 3000 Belgische die een niche bedient. En ja, hij komt hiermee in het nieuws want de media zoeken enkel overdreven zaken op. Aan de andere kant is dit witblauw vlees. Dat kun je nog eens binnen krijgen. Op vlees van een ander ras moet je te veel kauwen.
  De moraal ridders die denken dat met het teveel dat niet opgegeten wordt, armoede kan bestreden worden, hebben het mis. Die mensen verkopen beter hun huis van 300000 EUR en geven de helft van de opbrengst er van weg. Dan doe je tenminste iets!

 • no-profile-image

  Rob Ossewaarde

  Mensen kunnen mij niet raken hoor herkauwer want sommige mensen weten nu eenmaal niet beter.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Men kan ook niet beter weten, omdat door veel vleeseten de hersenen verschalen. Uiteindelijk blijft er dan zure zult over! Heerlijk met Amsterdamse uitjes en Brussels Lof. Een ideetje voor die tent in Doornik!

 • no-profile-image

  Margot

  Die eigenaar van het restaurant in Doornik is behoorlijk asociaal. Welke gek zet er nu zo'n biefstuk op zijn kaart? Maar erger nog is dat het besteld gaat worden door veelvraten die niets om dieren en milieu geven. En zo gaan we langzaam ten onder met zijn allen. Wie de mens leert kennen heeft de dieren lief.

 • no-profile-image

  Rob Ossewaarde

  Honger bedreigt ruim 1 miljard mensen en een “Belgisch restaurant heeft een biefstuk van 2,1 kg op de kaart”, hoe treffend kan het zijn want de massale vleesconsumptie/productie is nu net de hoofdoorzaak van de honger in de wereld. Om 1 kg vlees te produceren is 15000 liter water en 4 kg. graan nodig, voor rood vlees zelfs 8 kg. Hoeveel mensen monden zouden daar mee gevoed kunnen worden? De vleesproductie is daarmee de meest inefficiënte manier van voedselproductie en behoort ook nog tot de meest vervuilende denk alleen al aan de broeikasuitstoot van 51 %, wereldwijd meer dan alle auto’s, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen samen. Bossen worden massaal ontbost voor soja plantages om al dat graan voor die dieren te produceren. De longen van de aarde worden massaal kapot gemaakt. De westerse wereld blijft massaal vlees eten houden daardoor de honger in stand en vernietigen hun eigen leefomgeving.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Awel daar aan tafel, welk een cultuur dan? Vlaamse Frieten? Brussels Lof? Ardenner Ham? Moeskroense Muffels en Turnhoutse Truffels? Of Knokker Kokkels en een Anver's Mosselpanneke uit onze Oosterschelde? Daar kan nu dus de Doornikker Doodstraf bij. Goede apetijt!

 • no-profile-image

  robbert

  Geef mijn portie maar aan Fikkie.

 • no-profile-image

  wandelaar

  In de derde wereld (bijv het voormalig Belgisch Congo!) kan een heel gezin daar méér dan een week van leven!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Niks van aantrekken Rob, in Brabant hebben tweebenige runderen nou eenmaal geen verstand!

 • no-profile-image

  kees

  Henny, kijk maar eens op de site van 'Meat & Meal'. Om kotsmisselijk van te worden hoe daar het excessieve vleesschrokken gepromoot wordt. Dat zou door de WHO, door de EU én door onze regering acuut verboden moeten worden!

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.